Weekend Normandië

Hotels

Het grootste deel van de toeristen vertoeft in een hotel. ’s Morgens nuttigt men een ontbijt en nadien kan het ontdekken van Normandië beginnen. Het spreekt voor zich dat hotels er in alle maten en gewichten zijn. Van ongeziene luxe tot eerder een kamer met basisbenodigdheden. Aan het einde van de rit is het de gebruiker die beslist. De één gebruikt de kamer enkel om te overnachten en zou dit het liefst zo goedkoop mogelijk doen. De ander zoekt dan weer naar wat meer luxe. Een sauna, goed bed en culinair genot aan de eettafel horen daar ook bij. We sommen enkele mogelijkheden op.

Romantisch genieten aan de Mon Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is één van de bekendste bezienswaardigheden van Normandië. In de onmiddellijke omgeving kan men er een hoop luxueuze stulpjes opmerken. Een kamer met zicht op het schiereiland kost wel wat, maar geef toe: romantischer wordt het niet. Le

romantisch genieten
Le Relais Saint Michel is een voorbeeld van dergelijk hotel. Daar is het onder andere mogelijk om een kamer met zicht op het schiereiland te boeken.

Informatie omtrent dit hotel: Klik hier

 

Hotel met praktische ligging in Rouen

Bij het boeken van een hotel is het altijd interessant om vlug even de ligging te bekijken. Bij een weekend Rouen kunnen we bijvoorbeeld Hôtel de L’Europe voorstellen. Het hotel ligt pal in het centrum van de stad. De wandelingen door het historische centrum passeren allen dit hotel. Aan de andere kant moet men ook melden dat de gratis parking aan de oevers van de Seine (zo’n 500 meter verder) een gigantisch pluspunt is. Het is een hotel met het standaard pakket. De prijs voor een degelijk hotel bedraagt zo’n 50 euro per persoon, per nacht. Uiteraard kan men voor die prijs ook genieten van een overheerlijk ontbijt.

hotel de l'europe in rouen

Luxe, verwennerij, zwembad en prestige

Het luxe 5-sterrenhotel Royal Barrière ligt aan het strand, in het hart van Deauville. Het biedt een casino, een buitenzwembad en een fitnesscentrum. Sommige kamers hebben een prijskaartje van wel meer dan 500 euro per nacht. Het spreekt voor zich dat dergelijke hotels enkel en alleen bestaan om een select groepje te plezieren. Desalniettemin is het altijd leuk om het aanbod voor de superrijken te bekijken. Lekker wegdromen maar …

Ruim aanbod

Het aanbod aan hotels is gigantisch. Bij grotere sites zoals booking.com is het mogelijk om te selecteren op een hoop parameters. We raden je aan om eens een kijkje te nemen. Bekijk de hoogtepunten van Normandië eens en het wordt meteen duidelijk in welke regio moet worden gezocht naar een verblijfplaats.

Booking hotel zoeken

Last minute en aanbiedingen

Bij de zoektocht naar een hotel is het altijd handig om eerst even het internet af te speuren. De ene site is nu eenmaal duurder dan het andere. Dankzij aanbiedingen kan men soms rekenen op een aardige korting. Het lezen van ervaringen van eerdere gasten kan helpen bij het vormen van een objectieve mening. Het aanbod aan hotels in enorm in de toeristische regio Normandië. Bekijk het aanbod eens en voor je het weet werd er iets geboekt.