Weekend Normandië

b&b

Bij de zoektocht naar een slaapplaats merkt men gauw op dat er meerdere mogelijkheden zijn. Tegenwoordig is het boeken van een B&B – een zogenaamde Bed and Breakfast – populairder dan ooit. De vraag is dan uiteraard wat het verschil is met een traditioneel hotel. In dit artikel nemen we het eens door en uiteraard reiken we je ook enkele leuke adresjes aan in Normandië.

Een B&B of toch maar een hotel?

Over het algemeen is een b&b kleinschaliger dan een hotel. Een particuliere woning wordt omgebouwd en de woning krijgt een commerciële functie. Vaak telt het complex maximaal 7 kamers. De eigenaren – vaak man en vrouw – nemen een hoop taken op zich. Denken we maar aan het klaarzetten van het ontbijt, het opmaken van het bed, proper houden van de kamers en dergelijke. Dit betekent dat de eigenaren er een beter contact met de gasten op nahouden dan in een hotel. Er heerst dan ook een meer huiselijke sfeer. Hotelketens hebben vaak een hoop personeel in dienst en de tijd om een babbeltje te slaan met de gasten ontbreekt vaak. In een hotel is er dus een meer zakelijke houding. Een Bed and Breakfast probeert dan weer een huiselijke sfeer na te bootsen.

Bed and breakfasts zijn er – net als hotels – in alle maten en gewichten. Op sites waar het mogelijk is om een kamer te boeken is het altijd leuk om de mogelijkheden eens te bekijken. Lekker wegdromen bij de suite in een gerenoveerd kasteel en dan toch maar wegklikken bij het zien van het prijskaartje van 300 euro per nacht.

Enkele leuke bed and breakfasts:
leuke b&b in Normandië

B&B in Normandië

Uiteindelijk is het aan de reiziger om te beslissen waar er wordt gelogeerd. Het kan zeker geen kwaad om het aanbod aan bed and breakfasts in Normandië te bekijken. Tegenwoordig kan men opmerken dat het verschil tussen een hotel en een b&b in Normandië vaak niet meer zo duidelijk is. Een hotel kan ook kleinschalig te werk gaan en het contact met de klanten kan ook een prioriteit zijn.