Weekend Normandië

Overnachten

Wanneer we spreken omtrent een vakantie – of enkele dagen weg – dan moeten we het uiteraard ook hebben over de verblijfplaats. Normandië is een toeristische regio en verwelkomt jaarlijks miljoenen toeristen. Het hoeft dus geen betoog dat de toeristische voorzieningen optimaal zijn. Overnachten in de regio kan op vele manieren. Neem onderliggende mogelijkheden eens door.

Hotels

De populairste manier om te overnachten is wellicht via een hotel. Men boekt een kamer, vaak inclusief ontbijt. Tijdens een culturele vakantie doet het hotel er eigenlijk niet toe. Men komt toe na een vermoeiende dag, men slaapt, men ontbijt en men vertrekt wederom om de omgeving te verkennen. ’s Avonds komt men terug toe en men herhaalt het principe: slapen, ontbijten en vervolgens Normandië verkennen. In dat opzicht is een hoop luxe niet nodig. Uiteraard is het aanbod enorm: een simpele kamer met ontbijt kost zo’n 50 euro per nacht per persoon. Een suite met ontbijt, jacuzzi, sterrenrestaurant en een hoop meer luxe, dat kan gauw oplopen richting de 300 euro per nacht.

B&b

Een b&b – bed and breakfast – kan men gerust een klein hotel noemen. Zoals de naam reeds doet vermoeden kan men hier een hotel en ontbijt boeken. Veelal zal een bed and breakfast niet meer dan 7 kamers tellen. Het verschil met een hotel is dus de omvang. Bij een hotel wordt een hoop werk verdeeld (kuisploeg, keuken, manager). Bij een b&b zullen de eigenaren veelal alles op zich nemen. Ze verwelkomen de gasten, geven een rondleiding, koken een avondmaal indien nodig en zullen zelf een ontbijt regelen (veelal met plaatselijke specialiteiten). Een b&b zal dus in principe meer tijd vrijmaken voor de gasten. De huiselijke sfeer wordt hier nagebootst.

In principe is een b&b goedkoper dan een hotel. De personeelskosten zijn er namelijk niet (of toch een stuk lager). het hoeft geen betoog dat het ook hier perfect mogelijk is om 800 euro per nacht te betalen.Overnachten in een suite van een gerenoveerd kasteel met alle denkbare luxe heeft ook zijn prijs.

b&b – logeren bij Belgen in Normandië

Meer en meer Belgen logeren graag bij landgenoten. In Normandië zijn er een hoop Nederlandstalige Belgen die een b&b hebben overgenomen. Het voordeel is uiteraard dat men elkaar beter verstaat. Sommige reizigers ontmoeten nu eenmaal graag landgenoten en dankzij een b&b met Nederlandstalige uitbaters is het dan mogelijk om gesprekken te voeren omtrent tal van onderwerpen.

Campings

Avontuurlijke reizigers hebben het meer begrepen op campings. Stel je voor: een tent, geen overbodige luxe, bomen, een rustig waterstroompje net naast de tent. Voornamelijk kinderen zijn dol op dergelijke reizen. Ook hier moet men stellen dat een hoop mogelijk. Een camping met wat meer luxe heet momenteel een ‘glamping’ – een samenstelling van glamorous en camping. Hutten met een sauna en jacuzzi, heuse waterparken en meer zijn dan beschikbaar voor de gast.

Normandië bezoeken

De streek ontdekken kan op een hoop manieren. Een weekend, een vakantie – of een rondreis. Telkenmale zal men keuzes moeten maken omtrent de uitstappen. Alles bezoeken binnen enkele dagen is helaas niet mogelijk. Neem de informatie op deze site eens door en voor je het weet werd de vakantie richting Normandië gepland. De prachtige streek is zeker en vast een bezoek waard!