Weekend Normandië

Weekend Landingsstranden

In Normandië staat een hoop in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Voornamelijk Laag-Normandië krijgt jaarlijks een hoop toeristen over de vloer die eigenlijk speciaal afzakken naar Frankrijk om de overblijfselen van deze oorlog te bekijken. We sommen enkele zaken op die het oorlogstoerisme zeker en vast kunnen bekoren.

D-Day stranden

De landingsstranden staan tegenwoordig nog steeds in het teken van het verleden. 6 juni 1944 staat bekend onder de naam ‘D-Day’ en het was het begin van de bevrijding van West-Europa. De grootste amfibische invasie vond toen plaats. Stranden kregen codenamen en eigenlijk is het moeilijk te vatten wat er toen gebeurde. Alvorens af te zakken naar Normandië is het interessant om zich wat te verrijken met kennis. Onderstaande is een stap in de goede richting.

invasiestranden D-Day

Enkele foto’s

De kustlijn is eigenlijk een verzameling van oorlogsherinneringen. Musea, bunkers, standbeelden en kerkhoven vindt men er in grote getale. Ook voor personen waarvan de interesse niet echt wordt geprikkeld door deze gebeurtenis in de geschiedenis, toch raden we je aan om enkele zaken gerelateerd aan deze landingsstranden te bezoeken. Een mens wordt er stil van. In hotels, campings en andere toeristische zaken ziet men de oorlogstoerist graag komen. De voorzieningen zijn dan ook perfect. Begeleide tochten, informatieborden, folders en informatie omtrent de bezienswaardigheden kan men er gemakkelijk vinden.

Normandië en de Tweede Wereldoorlog – het gaat hand in hand samen. Indien de bloederige geschiedenis van de regio de interesse prikkelt, dan is het een koud kunstje om enkele dagen te vullen gedurende een weekend. Toch kan het ook interessant zijn om andere bezienswaardigheden in Normandië eens te bekijken.

Weekend landingsstranden boeken

Indien het de bedoeling is om zich tijdens het weekend te focussen op de invasiestranden en de Tweede Wereldoorlog, dan is het verstandig om een hotel te boeken in Laag-Normandië. Caen is een historische stad en een leuke plaats om te overnachten. Uiteraard zijn er mogelijkheden genoeg. Ook kleinere steden kunnen een hoop bieden. We hopen alvast dat een leuke tijd zal worden beleefd in Normandië.