Weekend Normandië

Weekend Honfleur

Normandië bezoeken en ontdekken kan op vele manieren. De lijst van bezienswaardigheden is zeer lang en indien men spreekt over een weekend, dan dient men keuzes te maken. Het is niet mogelijk om de volledige Franse regio te bezoeken in enkele dagen tijd. Wel kan men een deel bezoeken. Hoogstwaarschijnlijk is er sprake van een autorit richting de bestemming. Met de wagen kan men dan rondtoeren en uitstapjes plannen. We gaan na in welke mate Honfleur een interessante bestemming is.

De stad Honfleur

Ergens halverwege tussen grootsteden Rouen en Caen – op de zuidelijke oever van de monding van de Seine – kan men Honfleur vinden. Het is een kleine stad, maar daarom niet minder bekend bij het publiek. Steevast staat dit lijstje in de top 10 indien we het hebben over de mooiste dorpjes van Frankrijk. Honfleur heeft dit voornamelijk te wijten aan de schilderachtige, authentieke haven.

Haven van Honfleur

Honfleur is bekend om zijn schilderachtige haven, gekenmerkt door huizen met voorgevels bedekt met leien. Het is dikwijls geschilderd, door Gustave Courbet, Eugène Boudin, Claude Monet en Johan Barthold Jongkind. Aan historisch en artistiek rijkdom is er geen gebrek. Denken we maar aan volgende bezienswaardigheden:

  • De kerk van Sainte Catherine. Deze kerk is volledig in hout.
  • Zoutzolders
  • La Lieutenance en de Porte de Caen
  • De kapel Notre-Dame-de-Grâce

Voor de romantische koppels onder ons: zaterdagmorgen kan men plaatselijke lekkernijen aankopen op de markt. Vul je picknickmand en trek vervolgens naar het strand van Honfleur. Geef toe: romantischer kan het niet.

Weekend Honfleur – een goed idee?

Het hoeft geen betoog dat Honfleur een prachtig dorpje is. Wel is het zo dat er niet echt veel valt te beleven. Na enkele uurtjes slenteren heeft men alle bezienswaardigheden gezien. Dit betekent uiteraard niet dat het boeken van een hotel in Honfleur geen goed idee is. In de omgeving zijn er een hoop andere zaken die een bezoekje waard zijn. Denken we maar aan de kliffen van Étretat. Ook de invasiestranden zijn vlot bereikbaar en grootsteden Caen en Rouen bereikt men na een uurtje rijden. Mogelijkheden genoeg om er een interessante vakantie van te maken dus.