Weekend Normandië

Weekend Etretat

Bij het boeken van een weekend Normandië is veel mogelijk qua bestemming. Zo kan men bijvoorbeeld een hotel boeken in Étretat. Dit stadje kan men opmerken in het zuidelijke deel van Hoog-Normandië. Voor personen die opteren voor rust en natuurpracht is dit een goede optie. In onderstaand artikel gaan we na in welke mate het interessant is om hier een hotel te boeken.

Ligging

Étretat bezienswaardigheden

Echt veel bezienswaardigheden kan men niet opmerken in Étretat. De l’Aiguille – een uitstekende krijtrots van 70 meter boven de zeespiegel – is een schitterend natuurfenomeen. Het mooie strand en de gigantische krijtrotsen is voor menig rondreizigers een ommetje waard. Ook de houten overdekte markt lokt toeristen. Aldaar vindt men dan een hoop souvenirwinkeltjes. Tijdens het hoogseizoen kan het aardig druk zijn in dit stadje.

Het maken van een fikse wandeling op de kliffen, dat hoort uiteraard ook bij een bezoek. Nadien kan men op de markt van Étretat genieten van de lokale gastronomie.

Etretat

Bezienswaardigheden in de buurt

Étretat is dan best wel een klein stadje, maar in de nabije omgeving valt er zeker voldoende te beleven om een weekend te vullen. Voor personen die reizen naar Laag-Normandië (Caen en de invasiestranden bijvoorbeeld), is het een goed idee om de benen even te strekken in Étretat. Via de ‘Brug van Normandië’ rijdt men dan door naar het charmantste havenstadje van Noord-Frankrijk, Honfleur genaamd.

Indien het de bedoeling is om in een iets grotere stad te logeren, dan kan men de toevlucht nemen tot Rouen. Ook hier raden we aan om een daguitstapje te maken naar Honfleur en Étretat. Een klim wagen via een goed begaanbaar pad om de westelijke klif om de L’Aiguille optimaal te kunnen bezichtigen, dat hoort er uiteraard bij.