Weekend Normandië

Weekend Deauville

Net over de grens van Hoog-Normandië – ergens tussen Honfleur en Caen – kan men Deauville opmerken. Van Matt Damon en Tom Cruise tot Liz Taylor en John Travolta, allen hebben ze hier wel eens gelogeerd. Dit feit doet direct vermoeden dat we te maken hebben met een heuse filmstad. Het ‘Cannes van Normandië’ is zeker populair bij de rich and famous. We gaan wat dieper in op de luxe badplaats.

Deauville bezienswaardigheden

De stad werd rond 1860 opgericht door enkele rijke Parijzenaars. De hertog van Momy – halfbroer van Napoleon 3 – zag potentie in de streek en investeerde fors. Enkele villa’s en een paardenrenbaan werden gebouwd. Dankzij een treinverbinding naar de hoofdstad van Frankrijk was het voor de rijke elite gemakkelijk om de afstand te overbruggen.

Later kwamen daar de hotels en een casino bij. Tegenwoordig is Deauville een soort van luxe badplaats. De belangrijkste bezienswaardigheden sommen we even voor je op:

    • Prachtig strand
    • Goede visrestaurants
    • Een hoop winkels. Dankzij de uitstraling van de stad zijn ook de belangrijke merken vertegenwoordigd.
    • Normandische vakwerkhuizen zijn een ware streling voor het oog.
    • Het Amerikaanse filmfestival (Festival du Cinéma Américain) wordt sinds 1975 jaarlijks in Deauville gehouden.

Deauville strand

In de buurt

Personen die niet enkel geïnteresseerd zijn in de badplaats Deauville, maar ook de streek wensen te verkennen, doen er goed aan om wat rond te toeren met de wagen. In de nabije omgeving van Deauville kan men onder andere Etretat en Honfleur opmerken. Twee prachtige dorpen. Grootsteden Caen en Rouen liggen op een uurtje rijden. De kust afrijden richting de invasiestranden behoort ook tot de mogelijkheden. Met andere woorden: dankzij de goede ligging van deze stad kan men een weekend in Normandië zeker vullen. neem op deze site ook zeker de andere bestemmingen eens door. Wie weet is er binnenkort geen sprake van een weekend, maar wel van een heuse autorondreis.