Weekend Normandië

Romantisch weekend

Bij de zoektocht naar een romantische bestemming kan men een kijkje nemen in Noord-Frankrijk. Absolute trekpleister is uiteraard Parijs. Deze stad wordt niet voor niets ‘de stad der romantiek genaamd’. Echter, ook in Normandië kunnen koppels de liefde (her)ontdekken. De veelzijdige regio heeft een hoop te bieden. Het grootste voordeel is uiteraard de nabijheid. De prachtige regio bereikt men reeds na enkele uurtjes rijden en eenmaal ter plaatse heeft men een wagen ter beschikking om lekker rond te toeren. In dit artikel bespreken we hoe dergelijk romantisch weekendje in Normandië en kan uitzien. Enkele leuke activiteiten:

Tuinen van Monet

Ergens in een uithoek van Normandië – in Giverny – kan men de tuinen van Monet opmerken. In het hoogseizoen is het er best druk. Een wandeling maken doorheen de tuinen, romantischer kan toch niet? In de zomer is de kleurrijke tuin een streling voor het oog. Een boeketje samenstellen door bloemen te plukken uit de tuin, dat is dan weer een minder goed idee.
tuinen van Monet

Kliffen van Etretat

Het stadje Etretat is best klein. De belangrijkste bezienswaardigheid is een natuurverschijnsel: de kliffen. Op de hoge kliffen kan men leuke wandelingen maken. In het stadscentrum vindt men dan weer een hoop restaurantjes.

Honfleur

Honfleur doet dan weer dienst als romantisch havenstadje. Het is er heerlijk kuieren doorheen de smalle steegjes. Een doosje nougat aanschaffen voor de geliefde is een romantisch gebaar. In een plaatselijk cafeetje kan men regionale cider drinken.
Honfleur

Aan het einde van de rit zal een groot deel van de romantiek dus zelf moeten worden gecreëerd. Het boeken van een kamer met jacuzzi kan die romantische sfeer helpen creëren, maar ook een appartementje met eigen keuken kan volstaan. Zelf een dinertje maken bij kaarslicht is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan gaan uiteten op restaurant, maar op zich is het vast en zeker niet minder liefdevol. Indien er nog wat inspiratie nodig is:

  • Bij de imposante ruïnes van het kasteel Gaillard – in Les Andelys – kan men genieten van een mooi uitzicht. Een mand meenemen naar deze plek vol plaatselijke lekkernijen en er vervolgens een picknick houden.
  • Wat moeten we je nog vertellen omtrent de Mont Saint Michel? Het mag dan wel het verste punt zijn van Normandië (voor Belgen en Nederlanders), toch moet men deze plaats gezien hebben.
  • De oorlogsstranden waren in het verleden misschien niet de meest romantische plaatsen om te vertoeven, maar ook deze horen thuis in het rijtje van zaken die men kan bezoeken tijdens een romantisch uitje. De graven, stranden en overblijfselen uit die tijd herinneren ons aan de gruwel van toentertijd. Een reden te meer om elkaar eens goed vast te pakken tijdens het bezoeken van deze invasiestranden en zaken verwant aan de oorlog.